HomeVitalmindz › Burn-out behandeling
Zoom:

Burn-out behandeling

Doel:

Wij zijn een organisatie met coaches en psychologen die met name werknemers en werkgevers dé handvatten kunnen aanreiken om het beste uit zichzelf en de organisatie te halen.


Werkwijze:

Het vaststellen van een burn-out gebeurt door je huisarts of bedrijfsarts. Gelukkig heeft het herstellen van een burn-out een natuurlijk beloop: klachten zullen verminderen naarmate je minder hard op die gaspedaal blijft trappen. Medicatie is zelden een middel dat wordt ingezet bij de behandeling van burn-out. Het gebruikmaken van medicatie om slaapproblemen te verminderen, komt wel voor.

Het is echter heel makkelijk om weer last te krijgen van een burn-out als je niet weet wat jouw triggers zijn. Welke omstandigheden hebben in eerste instantie bijgedragen tot het ervaren van zoveel stress? Heb je moeite met nee zeggen en neem je daarom teveel hooi op je vork? Wil je altijd alles tot in de puntjes goed hebben geregeld en zorgt jouw perfectionisme voor veel stress? Als je inzicht hebt in de factoren die er bij jou voor zorgen dat je veel stress ervaart, dan kun je daar een passende oplossing voor zoeken. Zorgprofessionals als je huisarts, bedrijfsarts of een psycholoog kunnen daar een waardevolle bijdrage aan leveren.

Bij Vitalmindz richten wij ons op een aantal onderdelen voor de behandeling van een burn-out, namelijk op het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden die jou zullen helpen op het gebied van o.a. assertiviteit en zelfvertrouwen, beter leren omgaan met conflicten en emoties, en timemanagement.

Inhoud en doorlooptijd

Wanneer jij je aanmeldt, wordt er binnen twee dagen telefonisch contact met je opgenomen. Wij leggen tijdens dit gesprek de werkwijze uit en plannen meteen een intakegesprek in. De intake kan plaatsvinden binnen één week na aanmelding. Als werknemer ontvang je per e-mail een bevestiging van de afspraak. Ook ontvangt je een digitale uitnodiging voor twee online vragenlijsten: digitale webbased screener & ROM. De werkgever krijgt ook binnen één dag per e-mail een bevestiging van de afspraak of de melding dat er geen contact heeft kunnen plaatsvinden met de werknemer.

Ieder traject start met een intake van één uur. Tijdens dit gesprek nemen we de klachten en mogelijkheden van de werknemer door. Samen bespreken we het mogelijke plan van aanpak. Tijdens de intake is er ruimte om, indien gewenst, contact te leggen met huidige of ex-behandelaren van de werknemer om informatie op te vragen. Dit kan na toestemming van de werknemer en met het oog op het voorkomen van dubbel werk en onnodige belasting van de werknemer. Overleg en terugkoppelingen zijn in deze fase noodzakelijk om aan het gezamenlijk doel te kunnen werken. Op basis van de uitkomsten van de screener en de intake, stellen we een persoonlijk plan van aanpak op, afgestemd op de persoonlijke situatie en de werksituatie. Dit plan leveren we binnen een week na het intakegesprek aan de werkgever. Ook wordt een plan van aanpak met medische informatie naar de bedrijfsarts verstuurd. Na overleg en goedkeuring van de opdrachtgever kunnen wij binnen één week starten met het vervolgtraject.Locatie (-s) waar u terecht kunt:

Hoofdkantoor
Bezoekadres: 's-Gravelandseweg 76
Postadres: 's-Gravelandseweg 76, 1217 ET Hilversum
Telnr.: 088 010 43 21
E-mail: info@vitalmindz.nl

Route / kaart
Doelgroep


- Voor iedereen - van 18 tot 67 jaar


Speciaal gericht op:
De volgende doelgroep (of -en):
- mensen met psychosociale problemen
Gegevens ingevoerd: 23-06-2016 13:44:11
Laatste wijziging: 20-2-2019 09:36:15

Aangeboden door:

Vitalmindz


Bezoekadres: 's-Gravelandseweg 76 Hilversum
Postadres: 's-Gravelandseweg 76, 1217 ET Hilversum
Telefoonnummer: 088 010 43 21
E-mail: info@vitalmindz.nl
Website: www.vitalmindz.nl

Route / kaart:Organisatie Type
Re-integratiebedrijven


Doelstelling of kernactiviteit:
Bij Vitalmindz hebben we maar één doel: mensen begeleiden naar een vervullend, gelukkig en succesvol leven.


Belangrijkste doelgroepen:
Wij zijn een organisatie met coaches en psychologen die met name werknemers en werkgevers dé handvatten kunnen aanreiken om het beste uit zichzelf en de organisatie te halen.


Soorten diensten of activiteiten:
Vitalmindz helpt bedrijven en organisaties om ziekteverzuim te beperken en zelfs te voorkomen. Dit doen we o.a. d.m.v.:

Personal coaching
E-coaching
Trainingen
Virtual Reality