HomeSchuldvangnet › Beschermingsbewind
Zoom:

Beschermingsbewind

Doel:

Wij bieden bewindvoering aan voor mensen met problematische schulden evenals voor mensen met een in persoon gelegen factoren of een combinatie van beiden. Wij zijn het Vangnet voor mensen die financiële hulp/ondersteuning nodig hebben.


Werkwijze:

Als er sprake is van omstandigheden waardoor iemand zijn of haar eigen financiën niet meer kan beheren dan kan er bij de rechtbank een verzoek worden ingediend bij de kantonrechter om een beschermingsmaatregel. Die maatregel noemt men bewind, beschermingsbewind of onderbewindstelling.

Het aanvragen van beschermingsbewind zorgt ervoor dat de bewindvoerder uw inkomsten zal beheren en zal zorgdragen voor een tijdige betaling van de maandelijkse vaste lasten. Samen met uw bewindvoerder maakt u afspraken over de inkomsten/uitgaven door middel van een budgetplan.

Als er sprake is van een problematische schuldensituatie beoordeelt uw bewindvoerder welke vorm van schuldhulpverlening past bij uw situatie. Tijdens het bewind schrijven wij al uw schuldeisers aan zodat uw bewindvoerder alle post zal ontvangen. Uw bewindvoerder gaat vanaf de toelatingsdatum van het bewind alle correspondentie voeren met uw schuldeiser(s). Als er sprake is van een beslag op uw loon of uitkering controleert uw bewindvoerder of de gerechtsdeurwaarder de juiste beslagvrije voet hanteert. Ook als er sprake is van andere aankondigingen of executiemaatregelen door een gerechtsdeurwaarder onderneemt uw bewindvoerder hier actie op!

Is de schuldensituatie niet op te lossen met betalingsregelingen? Dan meldt uw bewindvoerder u aan voor schuldhulpverlening bij de gemeente (MSNP) waar u woonachting bent. Uw bewindvoerder ondersteunt u met de aanmeldprocedure en gedurende de 36 maanden tijdens het traject. Mislukt het traject bij de gemeente omdat uw schuldeisers niet akkoord gaan? Uw bewindvoerder zal dan onderzoeken of een aanvraag voor de Wettelijke Schuldsanering (WSNP) bij de rechtbank mogelijk is. Uw bewindvoerder staat u bij tijdens de zitting voor de toelating tot de WSNP.

Ook krijgt u ondersteuning van uw bewindvoerder gedurende de 36 maanden dat u het WSNP-traject doorloopt.Doelgroep


- Voor iedereen - vanaf 18 jaar
Gegevens ingevoerd: 24-9-2019 15:10:24

Aangeboden door:

Logo

Schuldvangnet


Bezoekadres: De Linie 5-J Capelle aan den Ijssel
Postadres: Postbus 337, 2990 AH Barendrecht
Telefoonnummer: 010 - 7201 880
E-mail: info@schuldvangnet.nl
Website: www.schuldvangnet.nl

Route / kaart:Organisatie Type
Financiële zorgverlener


Doelstelling of kernactiviteit:
Bij Schuldvangnet zorgen wij met persoonlijke aandacht voor goede financiële hulpverlening


Soorten diensten of activiteiten:
Heeft u geen overzicht meer in uw financiën of heeft u last van diverse schuldeisers en komt u er zelf niet meer uit? Dan is beschermingsbewind voor u de oplossing. Samen met u brengen wij stabiliteit in uw financiën en helpen wij u met het oplossen van uw schulden. Ook voor mensen die moeite hebben met de digitalisering, bijvoorbeeld senioren of mensen met een geestelijke/lichamelijke beperking, kunnen wij door middel van beschermingsbewind bijstaan.