Logo digitale-sociale-kaart.nl
Logo Financieel Paspoort
Logo voorzieningen.nl
HomeModus Vivendi Schuldhulpverlening › Dwangakkoord
Zoom:

Dwangakkoord

Doel

De wet biedt de mogelijkheid voor de rechter, in geval van weigerende crediteuren bij een akkoordaanbieding, de crediteur te bevelen in te stemmen met het aangeboden dwangakkoord (art. 287a Fw). Modus Vivendi is bevoegd deze procedure van het dwangakkoord uit te voeren voor schuldenaren voor zowel ondernemers als particulieren.

Toelichting

Er zijn verschillende manieren waarop een dwangakkoord voor particulieren of ondernemers met schuldhulp ontstaat. Modus Vivendi kan eerst, namens de klant, een voorstel doen aan de crediteuren. Een andere mogelijkheid is dat de cliënt, bewindvoerder of zorgorganisatie zelf al een akkoord heeft aangeboden en Modus Vivendi het verzoek tot dwangakkoord bij de rechtbank indient op grond van de gevoerde correspondentie met de crediteuren.

Uiteindelijk is voor zowel schuldenaar, crediteur als voor de maatschappij een schuldsanering voor particulieren door middel van een (dwang)akkoord veruit te prefereren. De wet voorziet gelukkig in de mogelijkheid om, als een akkoord met de schuldeisers niet lukt, een schuldsanering via de Wsnp mogelijk te maken. Dit staat bekend als een wettelijke schuldsaneringsregeling. De cliënt doet dan een verzoek aan de Rechtbank om te mogen worden toegelaten tot de Wsnp. Modus Vivendi is geregistreerd bij het Bureau Wsnp als Wsnp-organisatie.

Meer informatie




Doelgroep

  • Particulieren en ondernemers
  • vanaf 16 jaar


Gegevens ingevoerd: 8-3-2023 14:45:33

Modus Vivendi Schuldhulpverlening

Bezoekadres:
Stationsplein 1
Zwijndrecht

Postadres:
Stationsplein 1
3331 LL Zwijndrecht

Telefoonnummer: 078 – 7890 790

Telefoonnummer: 078 – 7890 792

E-mailadres: info@modusvivendi.nl


Route / kaart:


Doelstelling of kernactiviteit:
Modus Vivendi is een organisatie die mensen met problematische schulden helpt, bijstaat, adviseert en informeert door middel van het aanbieden van schuldbemiddelingen, dwangakkoorden en beschermingsbewind.

Belangrijkste doelgroepen:
Particulieren en ondernemers met problematische schulden