In alle gemeenten waar Het GOED actief is, bestaan afspraken met gemeenten, sociale werkvoorzieningen en andere partners over plaatsen voor additionele werkgelegenheid. Met de invoering van de Wet Werk en Bijstand zijn verantwoordelijkheden omtrent leerwerktrajecten meer en meer bij de lokale overheden komen te liggen. De wijze van invulling van additionele werkgelegenheid lopen per vestigingsplaats daarom nogal uiteen.
Werkwijze:
Begin jaren ’90 was in Nederland behoefte aan werkervaringsplaatsen voor mensen met een afstand op de arbeidsmarkt. Daarnaast zocht men oplossingen voor de groeiende afvalberg. Het hergebruiken van goederen was een van de oplossingen, maar dit was arbeidsintensief werk. De initiatiefnemers van Het GOED zagen een oplossing door het hergebruik en het creëren van werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan elkaar te knopen. En daarmee werd de basis gelegd voor de kringloopwinkels van Het GOED.
Locatie (-s) waar u terecht kunt:
Het GOED Eindhoven
Bezoekadres: Meerenakkerweg 2
Postadres: Meerenakkerweg 2, 5652 AT Eindhoven
Telnr.: 040-238 71 00 Faxnr.: 040-238 71 02
E-mail: eindhoven@hetgoed.nl
Speciaal gericht op:
De volgende doelgroep (of -en): - langdurig werkzoekenden - arbeidsgehandicapten - mensen met een lichamelijke beperking - mensen met een verstandelijke beperking - mensen met psychosociale problemen
Bij Werk & opleiding, - in de categorie "Begeleiding naar werk", bij "Coaching en begeleiding" en "Werkervaring en -stage" - in de categorie "Cursus Training", bij "Sociale vaardigheden" - in de categorie "Dagbesteding en activering", bij "Sociale activiteiten" Bij Schuld & inkomen, - in de categorie "Sociale contacten", bij "Begeleiding (vrijwilligers-) werk"
Doelstelling of kernactiviteit: Het GOED is een landelijke kringlooporganisatie waarbij negentien kringloopbedrijven zijn aangesloten. Het GOED zet zich samen met gemeenten en partners in voor werkgelegenheid en meer hergebruik van goederen
Soorten diensten of activiteiten: In alle gemeenten waar Het GOED actief is, bestaan afspraken met gemeenten, sociale werkvoorzieningen en andere partners over plaatsen voor additionele werkgelegenheid. Met de invoering van de Wet Werk en Bijstand zijn verantwoordelijkheden omtrent leerwerktrajecten meer en meer bij de lokale overheden komen te liggen. De wijze van invulling van additionele werkgelegenheid lopen per vestigingsplaats daarom nogal uiteen.