Logo digitale-sociale-kaart.nl
HomeHouse of Hope › Laagdrempelig onmoetingspunt
Zoom:

Laagdrempelig onmoetingspunt

Doel

Op drie locaties in Rotterdam-Zuid hebben we een huiskamer. Deze huiskamers zijn laagdrempelige ontmoetingspunten voor wijkbewoners.

Toelichting

Mensen kunnen hier terecht voor gezelligheid, een kop koffie of een vraag. Maatschappelijke hulp Hulpvragers met eenvoudige én complexe problemen kunnen terecht bij onze maatschappelijk dienstverleners. Dat kunnen problemen zijn als schulden, een dreigende uithuiszetting en onvoldoende geld om kleding voor kinderen aan te schaffen. Ook ondersteunen we mensen die eenzaamheid ervaren. Zij krijgen een maatje die hen regelmatig bezoekt. Praktische ondersteuning Vanuit het maatschappelijk spreekuur komen ook praktische vragen naar boven, zoals een verhuizing of het opknappen van een tuin. Voor mensen die geen enkel netwerk hebben, staat onze klussendienst klaar om deze praktische hulp te bieden. Ook helpen we bij directe nood als mensen letterlijk niets te eten hebben. Groepsactiviteiten Verder organiseren we groepsactiviteiten, waarbij wijkbewoners elkaar kunnen ontmoeten en op deze manier deel uitmaken van een gemeenschap. Er zijn groepsactiviteiten voor mannen, vrouwen en moeders, er zijn kleinschalige buurtmaaltijden, een meidenclub en activiteiten voor kinderen. Ook verlenen we pastorale zorg in de vorm van persoonlijke gesprekken en Bijbelstudie. Deze activiteiten zijn tegelijkertijd een middel om het sociale netwerk te versterken en te vergroten.

Meer informatieDoelgroep

  • voor alle leeftijden


Laatste wijziging: 04-11-2023 11:15:26

House of Hope

Bezoekadres:
Maashavenweg 10
Rotterdam

Postadres:
Maashavenweg 10
3072 AZ Rotterdam

Telefoonnummer: 010 – 484 67 32

E-mailadres: katendrecht@houseofhope.nl

Website: www.houseofhope.nl


Route / kaart:


Doelstelling of kernactiviteit:
Vanuit christelijke bewogenheid wil House of Hope er zijn voor bewoners in Rotterdam-Zuid waar armoede, eenzaamheid en gebrokenheid is.