HomeFinancieel Fit › Het fundament
Zoom:

Het fundament

Doel

Uitkomen met je inkomen kan ook een sport worden. Elke maand weer trots op jezelf zijn dat je niet rood staat, misschien zelfs een beetje geld overhoudt om te sparen. Hoe? Dat leer je in "Het FUNdament".

Toelichting

Binnen "Het FUNdament" leer je hoe je kunt omgaan met weinig geld en wat je in je gedrag kunt veranderen om financieel fit te zijn. Zo krijg je er praktische handvatten aangereikt, maar leer je onder begeleiding ook vooral van elkaar door met elkaar te praten en ervaringen uit te wisselen. Bijvoorbeeld hoe je eventuele schulden kunt betalen en zelfs kunt sparen. In het FUNdament is iedereen welkom, je ‘mag er zijn’. Geen beoordeling en veroordeling, maar onvoorwaardelijk stimuleren en ondersteunen wanneer iemand nieuwe wegen in wil slaan. Deelnemen is gratis, maar niet voor niets: als tegenprestatie wordt gevraagd als vrijwilliger een bijdrage te leveren. Dit werkt activerend en vergroot het zelfvertrouwen. Een win-win situatie dus. Consuminderen gaat eigenlijk nog een stapje verder dan uitkomen met het inkomen. Het is een manier van leven. Daarom krijgen onderwerpen als gezond eten, biologisch tuinieren, zelf cadeautjes en kleding maken, zelf klussen, sociale contacten onderhouden, uiterlijke verzorging, ontspullen, administratie bijhouden, actief en gezond blijven en duurzaam en milieubewust leven ook ruim aandacht. Niet alleen door erover te praten maar ook door het in praktijk te oefenen.

Meer informatieDoelgroep

  • Mensen met financiële problemen
  • vanaf 18 jaar
Gegevens ingevoerd: 30-3-2021 20:32:53
Laatste wijziging: 28-10-2021 11:10:42

Financieel Fit

Telefoonnummer: 0223-671270

E-mailadres: info@financieelfitdenhelder.nl

Website: www.financieelfitdenhelder.nl


Doelstelling of kernactiviteit:
Het Financieel Fit Team kan met je meedenken over jouw financiële situatie, advies geven en ondersteuning bieden.

Belangrijkste doelgroepen:
Het Financieel Fit Team helpt mensen bij het vinden van de juiste weg en hulpverlening als er geldzorgen ontstaan. Het team werkt zo veel mogelijk preventief en wil voorkomen dat geldzorgen schulden worden.